Твърденията на депутата от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев са лъжи. Той вече пречи не само на коалицията, а на собствената си партия. Това заяви министърът на земеделието Иван Иванов в отговор на разкритията, направени от Дунчев в ефира на „Тази неделя“.

Вчера депутатът от ПП и бивш изп. директор на Агенцията по горите съобщи, че член на БСП-Сърница е станал горски инспектор без провеждане на конкурс и с протокол, който той сам е подписал. Дунчев намекна, че така се облагодетелстват определени фирми и партийни каси.

„Това са лъжи и за съжаление господин Дунчев вече пречи не само на коалицията, а на собствената си партия. Видяхте, че самият заместник-министър Христанов, който даде изявление тази сутрин, опроверга твърденията на господин Дунчев. Не е нормално и редно с документи със съмнителен произход, който нито той, нито аз мога да докажа да твърди, че се извършват злоупотреби в министерството. Това граничи с всякакви безобразия, които могат да се извършат в едно политическо пространство“, заяви Иванов.