5000 участници се включиха в инициативата „България обича младите” във Варна, с която Министерството на младежта и спорта отбеляза днешния Международен ден на младежта.

Над 30 организации представиха своите дейности в Морската градина в града, а сред тях беше и Зеленко - талисманът на кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”.

Зеленко пристигна във Варна с мисията да покани младежите в единния отбор на България за деня на голямото почистване – 16 септември. И бързо си намери приятели от Националния младежки форум, който обединява 110 000 младежи у нас.

„За нас това е една много добра инициатива, която може да даде старт за промяна на мисленето на хората – как да си опазват собствената среда”, изтъкна Райчо Райчев, член на УС на Национален младежки форум. 

В младежкия фестивал във Варна дейността си представиха и младежите от Българския червен кръст, които вече са в отбора.

„Нашите доброволци са изключително мотивирани да се включат в кампанията, защото ние сме една голяма армия, която може да помогне да изчистим заедно България”, каза Станимир Бояджиев, председател на Българския младежки червен кръст. 

„Изключително удоволствие е за нас тази година да включим всички младежки центрове, с които ще можем да подпомогнем кампанията. Ще вземат участие 32 такива младежки центрове”, отбеляза и Ваня Колева, зам.-министър на младежта и спорта.

През тази година денят на голямото почистване бележи не финала, а началото на инициативата "Да изчистим България заедно", която ще премине в спортен дух.