“Нямаме друга възможност освен да опитаме всичко, за да убедим хората да се ваксинират, като направят своя информиран избор”.

Това заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров по време на среща с новия представител на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн.

Те обсъдиха възможностите за реализирането на информационна кампания за ваксинация срещу COVID-19.

„Всички предпоставки за имунизация на населението са осигурени, но въпреки това ваксинационното покритие в страната остава ниско“, добави още Кацаров.

„Готови сме да фокусираме всичките си усилия за провеждането на информационна кампания, съвместно с Министерство на здравеопазването, Световната здравна организация и Европейската комисия. Това се налага и заради тревожните сигнали, че дори част от медицинските специалисти в България са скептични към ваксините“, посочи представителят на УНИЦЕФ за България г-жа де Бройн.

Министър Кацаров и Кристина де Бройн се обединиха около необходимостта информационната кампания да бъде насочена към стимулиране на протективно поведение на гражданите по време на летните ваканции и в подготовката за старта на новата учебна година. Тя ще бъде насочена към различни целеви групи за осигуряване на широко имунизационно покритие.