Коалицията „Движение Да, България”, съставена от партията на „Зелените”, ДЕОС и новата политическа формация на бившия правосъден министър Христо Иванов – „Да, България”, се регистрира успешно в Централната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори.

Преди дни самостоятелната регистрация на „Да, България” беше блокирана от три жалби, внесени в последния момент.

Вчера доброволци от формацията започнаха събиране на нови 3000 подписа, нужни за регистрацията, но само за 16 часа успяха да съберат много повече – над 20 хил.

„Хората се подписаха „Да, България” да не бъде спряна от явяване на изборите”, каза Христо Иванов на излизане от ЦИК и благодари за гражданската активност през вчерашния ден.

„Коалицията ни се придържа към приоритети, които и трите формации винаги са си поставяли – борба за върховенство на закона, за отвоюване на институциите от корупционен плен, чиста политика, чиста околна среда и нова вълна на интеграция с НАТО и Европейския съюз”, допълни Иванов.

На въпрос дали биха се коалирали с някоя от другите десни формации, Иванов каза, че са настроени позитивно към евентуални партньори.

„Да, България” от самото начало е отправила покана за формиране на голям антикорупционен блок в следващия парламент. Много се радвам, че „Нова република” (новата формация около ДСБ и Радан Кънев – б.ред.) подемат същата тази тема”, каза Иванов.