Песента „Черен списък” на Мария Илиева и Били Хлапето взриви клубовете в България. Много съм щастлива, че диджеите я завъртяха веднага, каза в предаването „Тази неделя” певицата, като допълни, че нейни приятели от всички градове са споделяли във "Фейсбук" записи от клубовете, в които са я пускали.

Аранжиментът на песента е на Веселин Ценов (Algoriddim), текстът е на Билян Моллов, видеото е на Баш Моушън, момичетата са на Нешка Ралева.

За мен е голяма чест да имам парче с Мария Илиева, сподели Били Хлапето:

„Все си мисля, че не съм дорасъл. За мен всичко това, което се случва покрай тази песен, е някаква магия. Когато чух парчето, първата ми мисъл беше „Мария”, но не съм го казал на глас на никого”.

„В случая демото беше съвсем завършено като идея и като чух този бийт, и изобщо като усетих и енергията, и текста, който всеки лесно може да свърже с някакво свое преживяване, казах: „Скачам смело в това парче”, защото е много яко.

Били рапира жестоко, има страхотна лирика, която той си е написал с много яки лафове вътре, които ме накараха да проявя още по-голям интерес към неговото творчество и да разбера, че той всъщност е много интересен творец – и бийтовете, които прави, и римите, които вкарва – всъщност това е магията на истинския рап. Не само да редиш някакви рими, а да караш хората да усещат смисъла, който седи зад тях и да видят себе си в това, и Били го прави много добре”, обясни Мария Илиева.

Тя каза, че ще посрещне Нова година в САЩ. Ще бъде в Чикаго с българската общност в най-голямата дискотека, която по една случайност е на българин. След това започва турнето в различни щати, като ще минат и през Канада.

Били Хлапето пък ще бъде на Нова година в един от Софийските молове.

На въпроса какво се случва на любовния фронт, Били каза, че любовта е ок, а готвенето е в неговите ръце.

При мен всичко е цветя и рози, каза Мария:

„Щастлива съм, имам хармония със себе си, което е може би по-важно от моментното присъствие на някой и съм в един много интересен за мен самата период, в който анализирам по-задълбочено всичко, което ми се случва, това, което, живот и здраве, ще ми се случи си го представям. Понеже съм в Сатурнова дупка, рожденият ми ден е на 1 декември, използвам този момент и тази енергия да се срещна и още по-добре да опозная себе си. Мисля си много философски за живота, за любовта, и знам, че накрая можеш да знаеш дали си срещнал това, за което си мечтал или си живял в някаква заблуда".

Музиката е огледало на душата на един артист, коментира Били Хлапето.

Когато си дълго време на сцена, трябва да умееш да предизвикваш себе си, каза Мария, и по този начин бидейки си интересен, да си интересен на публиката, да експериментираш, да изследваш всички възможни нюанси на това, което можеш да направиш, но, разбира се, в рамките на някаква лична естетика.