Интензивен трафик в последния почивен ден. Най-натоварено беше движението от Гърция, като в района на Симитли се стигна до задръствания.

Служителите на „Пътна полиция“ ще подпомагат и контролират движението, където е необходимо. От полицията апелират шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания и да са толерантни на пътя.

Силно интензивен е трафикът в посока към София по път Е-79 в района на Симитли. Пътни полицаи са на място и подпомагат движението. Стигна се и до няколко леки пътни инциденти.

С цел безопасност и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в последния почивен ден от 14 ч. до 20 ч. е в сила ограничение за движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища.

От 10 ч. в участъка от АМ „Струма“ край Дупница има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една - за Кулата.

На АМ „Хемус“ продължават ремонтните дейности на съоръженията при 19-и км и при 36-и км, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“. За улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. Алтернативен маршрут в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София-Ботевград.

За облекчаване на движението през Владая и повишаване на пътната безопасност днес има две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на първокласния път е АМ „Струма“.

На този етап нормално се осъществява преминаването през граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния и Турция, информират от ГД „Гранична полиция“.

На ГКПП „Капитан Андреево” и на ГКПП „Лесово” трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Причина са ремонтни дейности на съпределните гранични пунктове.