В неделя ще бъде затворен за движение бул. Прага“ от бул. „Пенчо Славейков“ до бул. „Ген. Скобелев“, а в понеделник – бул. „Княз Александър Дондуков“ от ул. „Сердика“ до ул. „Г. С. Раковски“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на ремонта на бул. „Асен Йорданов“.

„В неделя започваме цялостната реконструкция на бул. „Прага“. Там ще има цялостно затваряне – от бул. „Пенчо Славейков“ до Петте кьошета – бул. „Ген. Скобелев“. Ще имаме реконструкция на асфалтова настилка, тротоари и подмяна на осветителните тела“, съобщи Фандъкова, цитирана от агенция „Фокус“.

„В понеделник започваме вече и реконструкцията на бул. „Дондуков“ в участъка от Министерски съвет – от ул. „Сердика“ до ул. „Г. С. Раковски“ с цялостно затваряне на булеварда, за да можем да успеем в началото на есента да приключим. Там сроковете се удължиха, заради решението да бъде запазена паважната настилка“, допълни още тя.

Зам.-кметът Евгени Крусев уточни, че сроковете за изпълнение на ремонтните дейности са съобразени изцяло с настилката, която се поставя. „Знаете, че павираната настилка се изпълнява по-бавно. Така че се надявам в рамките на два месеца тази отсечка в между ул. „Сердика“ и ул. „Г. С. Раковски“ да бъде изцяло завършена.

Това включва както релсовия път, така и павирана настилка и велоалеята, която също ще бъде изпълнена от гранитни павета, но с гладка повърхност, така че да бъде максимално комфортно карането на велосипед“, поясни още той.