На 25 април, неделя, за три часа - от 7 ч. до 10 ч., ще бъде затворен за движение участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли "Лозен" и "Герман", съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Движението ще се извършва по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малък, ще се монтира последната трета пасарелка в участъка.

През март бяха монтирани първите две пасарелки. Едната е в района на кръстовището за с. Лозен, а втората е между Лозен и Герман. Третата, която предстои да се монтира в неделя, ще е преди кръстовището за Герман в посока от АМ "Тракия" към "Младост". Съоръженията ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столичната община.

И трите пешеходни надлези ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.