Днес все още ще има валежи, които до вечерта навсякъде ще спрат. В следобедните часове на отделни места в Южна България ще пригърми. От северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, като през нощта  почти навсякъде ще се изясни. Ще духа до умерен северозападен, в източните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще са в широки граници - от 13° в североизточните до 22° в югозападните райони.

 

 По  Черноморието облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са от 13° до 15°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

   През нощта над страната ще бъде ясно и почти тихо. След полунощ на места в Горнотракийската низина видимостта ще бъде намалена. Утре сутринта ще бъде твърде хладно и на отделни места, главно в Северна България, ще има условия за образуване на слана. През деня ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, а  максималните -между 15° и 25°.

 

 В петък ще продължи да се затопля. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Вятърът ще е предимно южен, в Дунавската равнина - временно от изток-югоизток. В събота ще е най-топло, но с ориентиране на вятъра от запад-северозапад, главно в Северна България ще проникне по-хладен въздух, въздушната маса ще се лабилизира и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В неделя и в началото на следващата седмица температурите в страната ще се понижат. Отначало от северозапад, впоследствие от североизток, ще нахлува по-студен въздух. В неделя вероятността за валежи е малка, но в понеделник облачността ще бъде предимно значителна. Ще се създадат условия за превалявания от дъжд. На повече места и по-съществени ще са валежите в западната половина от страната.