Днес ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд. С нахлуването на по-студен въздух, привечер  в Северна България и високите полета на Западна дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще са между 4° до 9°.

 

През нощта почти навсякъде ще вали сняг, само в Югоизточна България валежите все още ще са от дъжд, а в югозападните райони ще е почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток.  Утре ще бъде облачно. С нахлуването на по-студен въздух, дъждът в повечето райони ще преминe в сняг, най-късно в Югоизточна България. Значителни по количество ще са снеговалежите в планините, а почти без валежи ще е в югозападните райони на страната. Ще бъде ветровито, с умерен и силен североизточен вятър. По планинските проходи има условия за преспи и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход - между 0° и 5°.

 

В неделя в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на отделни места в Западна България и в крайните източни райони. Ще бъде студено и ветровито.

През нощта срещу понеделник валежите от сняг в Западна България ще се усилят, ще се натрупа нова снежна покривка. По високопланинските проходи в Западна Стара планина, а в понеделник и на изток, ще има виелици и навявания. По-късно вятърът ще отслабне, а привечер и ще стихне. Минималните температури ще се понижат още, а и дневните в повечето райони ще са отрицателни.

Във вторник облачността ще се задържи предимно значителна. Само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще се появи южен вятър и температурите слабо ще се повишат. През нощта срещу сряда в северозападните райони е възможно да превали дъжд и да се образуват поледици.

В сряда, главно в Източна България, ще се усили южният вятър, ще има повече разкъсвания на облачността и ще се затопли още. По-късно през деня, с ориентиране на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух. Ще започнат и нови превалявания от дъжд, в планините – от сняг.