На третия от почивните дни, свързани с първомайския празник, се очаква засилен трафик по магистралите и пътищата на страната. Интензивно ще е движение днес по автомагистралите "Тракия", "Хемус", по пътя София - Кулата.

От "Пътна полиция" препоръчват шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация.

Очаква се трафикът към големите градове да се засили в ранните следобедни часове до вечерта.

На първия ден от почивните дни трафикът също беше много засилен, като по основните пътища се образуваха тапи и задръствания.

Поради очаквания натоварен трафик временно се отварят две ленти на АМ „Тракия” в посока София и една лента изход от София.

На виадуктите "Елешница" и "Бебреш" на АМ "Хемус" движението в посока София ще се осъществява в две ленти, а в посока Варна в една лента. Ограничава се движението на товарни МПС в посока Пловдив, съобщиха от Агенция "Пътна инфаструктура".

По данни на АПИ поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка на АМ "Тракия", от км 80 до км 89, в посока Пловдив, временно движението се осъществява само в изпреварващата лента.

За АМ "Тракия" за област София поради извършване на превантивен ремонт от км 5+650 до км 11+900-дясно платно на АМ "Тракия" посока София-Бургас е въведена временна организация и безопасност на движението като се затваря за движение на МПС дясното платно и движението се пренасочва двупосочно в лявото платно (посока Пловдив-София). Скоростта на движение на МПС в лявото платно се намалява на 70 км/ч.

Извършват се и аварийни ремонтни работи в лявата тръба (посока Пловдив-София) на тунел "Траянови врата". Ще бъде въвеждана временна организация и безопасност на движението за светлата част на денонощието, като ще бъде затваряна една от лентите за движение и пренасочване на движението в съседната лента за движение.

Във връзка с изпълнение на обект "Рехабилитация на бул. Цариградско шосе" от надлеза на бул. "Ал. Малинов" до Околовръстен път на София е въведена временна организация и безопасност на движението на АМ "Тракия" от км 0+000 до км 2+500 поради затваряне на южното платно на бул." Цариградско шосе". Движението на МПС ще се извършва в изпреварващата лента.

За АМ "Хемус" от км 8+460 до км 42+460 се ограничава скоростта на движение до 120 км/ч; авариен; започна извършването на авариен ремонт на виадукт " Елешница" . Въвежда се пълно затваряне на лявото платно и движението ще се прехвърли в дясното платно , като се обособяват две ленти за движение в посока София-Ботевград и една лента в посока Ботевград-София.