Започна голямото пътуване в навечерието на коледните празници. Над 530 хиляди българи ще прекарат предстоящите празници извън дома си. Около 420 хиляди ще пътуват в страната – на почивки или при роднини.

Сутринта движението в столицата беше спокойно, на изхода от София към АМ „Тракия” има засилено полицейско присъствие, което ще следи за нарушители през целия ден и ще улесняват трафика.

„Със заповед на АПИ от 9 ч. до 14 ч. се ограничава движението на товарни автомобили над 12 тона по автомагистралите и останалите републикански пътища. Водачите, които ще пътуват по АМ „Хемус” има временна организация на движението заради ремонтни дейности, там движението е най-затруднено, но ние сме подсигурили екипи на Пътна полиция, които при необходимост ще регулират движението”, каза инспектор Петър Соколов.

Снимка: btvnovinite.bg

Петима души загинаха на пътя между пазарджишките села Звъничево и Братаница при тежка верижна катастрофа. Инцидентът е станал около 7 ч. на надлез. От МВР съобщиха, че пътят не е бил опесъчен, а в района има изключително гъста мъгла и заледяване. Това е и най-вероятната причина за тежкия инцидент.

От МВР информираха, че през изминалото денонощие са станали 15 тежки катастрофи на територията на страната, ранените са 23.