Инцидентът в Градежница, при който дете загина премазано от футболна врата, е вторият за последните 4 години. През 2013 г. неукрепена врата по аналогичен начин отне живота на 7-годишно дете във Велико Търново.

На 1 юни, преди 4 години, на спортна площадка последният си футболен мач не довърши 7-годишно дете.

Неукрепена футболна врата се стовари върху него и го уби на място. Трагедията се разигра по обед в училищен двор. Хората в квартала не могат да забравят.

Инцидентът тогава предизвика поредица от проверки на спортните съоръжения в училищата. Площадката с гредата-убиец обаче се оказа публично-общинска собственост.

"Прехвърлянето на отговорности между институциите и нежеланието на ръководството на училището за вземане на отношение е неправилно... Намирайки се тази площадка на територията на училището, аз мисля, че отговорност се носи от всички.

Сигурно, виждайки врата, че не е укрепена, никой няма право или да я укрепи, или да предложи нейното укрепване, или да я премахне, което не е точно така"”, коментира Пенка Игнатова от Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", община Велико Търново:

Чия е вината? Почернените родители още търсят отговора.

Районната прокуратура още работи по случая.