Жителите на варненското село Синдел се оплакват, че престъпността там е ежедневие и настояват за постоянно полицейско присъствие. 

Снимка: btvnovinite.bg

Побоища, палежи, катастрофи, причинени от дрогирани или неправоспособни шофьори. Хората от Синдел разказват, че почти няма ден, в който в селото да не се случи инцидент.

"Всеки ден става някакъв проблем, карат без книжки", казва кметът на селото Пламен Лазаров.

Снимка: btvnovinite.bg

Местните обаче се страхуват да говорят открито за проблемите, а подадат ли сигнал до полицията, стават жертва на отмъщение.

"Разсякоха ми входната врата, която е желязна, с винкели, с брадвата. И със закани: "Ще ви смачкаме, ще ви убием", споделя Маргарита Дякова.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди седмица близо 40 души нападат и пребиват четирима работници, които ремонтират сградата на здравната служба и на пощата, поради простата причина, че не са от селото.

В центъра още стоят следите, след като на Нова година група мъже паркират и палят автомобил за удоволствие. Наскоро са нападнати и двама полицаи, опитали да извършат арест.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес в Синдел директорът на полицията във Варна обяви, че за една година там са проведени над 130 операции. Проверени са 1500 души, задържани - 50, образувани са 14 досъдебни производства и са съставени над 500 акта.

"Акциите ще продължат в този порядък, в който се провеждат и до момента. Обстановката се подобрява, но ни предстои още много работа", заяви ст. комисар Даниел Пашов, директор на ОД на МВР-Варна.

Скоро в селото ще бъде изградена приемна с инспектор, за да има постоянно полицейско присъствие, както и видеонаблюдение.