Баба Марта зарадва ски курортите с обилен снеговалеж. Така в Банско лифтовете ще продължат да работят до 11 април, при спазване на противоепидемичните мерки.

Снимка: btvnovinite.bg

Условията на Боровец също са добри. Ски зоната остава отворена до 15 април.

Снимка: btvnovinite.bg

В Добринище, на Рилските езера и Витоша също отчитат много сняг и нямат фиксирана дата за приключване на сезона.

Снимка: btvnovinite.bg

Писта "Витошко лале" отвори за нощно каране с над метър нов сняг, след като преодоля проблем с електричеството през деня.

В контраст на другите курорти Пампорово обяви край на сезона още тази неделя - 21 март. А в Чепеларе вече спряха лифтовете. Това предизвика недоволство.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки обилния сняг ски сезонът на Пампорово-Мечи чал свършва предсрочно. Обяснението e усложнената епидемична обстановка. Местният бизнес в Чепеларе обаче негодува.

„Ски зоните в Банско и Боровец продължават да работят. Ето защо всички засегнати , а те действително са засегнати, основно  икономически изразяват своето възмущение от това решение“, казва Тонка Динчева, председател Сдружение „Заедно за Чепеларе“.

„Доста колеги се обадиха, че това, което имат за събота и за неделя, са отказани, защото те няма за какво друго да идват в момента туристите и скиорите, освен за ски зоната“, споделя Съби Маданков, председател на Сдружението на хотелиери и ресторантьори в Чепеларе.

Снимка: btvnovinite.bg

„Както виждате и в момента има обилен снеговалеж, условията са много добри, но за съжаление, пак повтарям, за нас е основен  приоритет е запазването на здравето на всички наши гости и на служителите ни“, отговаря Стефан Присадов от „Пампорово“ АД.

От Сдружението в Чепеларе са изпратили протестно писмо и се надяват на някакъв консенсус.