Кметът на пазарджишкото село Ветрен дол предупреди жителите на селището, че може да спре админитративните услуги от първи октомври. Причината – кметството няма средства за консумативи, за да работи нормално.

Кметството няма средства да купи хартия, тонер, лепило, дори пощенски марки. А без тях работата на администрацията е невъзможна.

Димитър Христовски, кмет на с. Ветрен дол

Кметът Димитър Христосков казва, че от частичните избори през март тази година досега са отпуснати 100 лв. на кметството. Жителите на Ветрен дол са готови да протестират и си обясняват финансовия недоимък с лошите отношения между кмета на селото с този на голямата Община Септември.

Кметът на Септември Васка Рачева отказа интервю. Общината отговори писмено:

„Няма никакви основания за страховете на жителите на село Ветрен дол, че ще останат без административно обслужване. От началото на годината  до края на август за функционирането на кметство Ветрен дол от община Септември са преведени 43 927 лв“.

Димитър Христосков веднага отговаря, че с цитираната сума се плащат неговата заплата, както и на още няколко служители в кметството. А също и таксите за СОТ, ток, вода и интернет. Затова няма пари за канцеларски консумативи.