Мъж беше арестуван по време на почивка край морето с искане за екстрадицията му в Гърция, въпреки че е оправдан от българския съд. Три години Тошко Тодоров опитва да докаже, че няма отношение към дело, заведено срещу него в Гърция.

"Продадох един кемпер преди 3 години, преди една година бях задържан. Момчетата, които купиха микробуса са возили мигранти в Гърция и са извършили престъпление, за което аз нито знам, нито ги познавам, нито съм ги познавал преди това", заяви той.

Българският съд го оневинява миналата година.

"Три дела минаха, изкарах 20 дена в централния затвор в Пловдив, оттам 20 дни домашен арест", добави Тошко Тодоров.

Сега драмата се повтаря.

"Тръгнах да се прибирам с внучето ми на 5 години, с жена ми. Свалиха ги и 10 часа стояха на магистралата между Китен и Лозенец. Бях задържан в Царево за 24 часа, оттам ме закараха на другия ден в затвора в Бургас, в централния затвор", разказа той.

Причината за случката - оказва се, че Тошко Тодоров продължава да стои в системата за международно издирване, въпреки оправдателната присъда.

"Не съм свален от системата, някой не си е свършил работата в нашата правосъдна система, аз не знам защо нямам право да се движа в собствената си държава“, добави потърпевшият.

От МВР отговориха, че Върховната касационна прокуратура е трябвало да поиска да бъде свален от списъка за издирване. Екипът ни все още очаква отговор от прокуратурата. Сега е образувано ново дело, отново за есктрадацията му, което ще се гледа в петък.