Четирийсет и седем годишен мъж от Видин, заподозрян за убийство, се е предал в понеделник в полицията. Това съобщи окръжният прокурор на Видин - Ваня Ненкова, на съвместна пресконференция с директора на ОД на МВР Петър Коцин.

Предалият се е заподозрян за инцидента, при който почина 31-годишен мъж на 19 януари в местно заведение. При скандал в компания от 4-5 души е произведен изстрел от газов пистолет, собственост на обвиняемия, при който е пострадал млад мъж. Той е транспортиран с линейка и на път за болницата е починал.

Снимка: btvnovinite.bg

Мъжът се е предал в присъствието на адвокат, като е отказал да дава показания. Спрямо него ще бъде приложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. В този срок ще бъде направено искане и до Окръжния съд във Видин за вземане на най-тежката мярка, уточни Ненкова.

Образуваното досъдебно производство се води по чл. 115 от НК, за убийство, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.

Снимка: btvnovinite.bg

Мотивите за престъплението тепърва ще бъдат изяснявани при разследването, съобщи Петър Коцин. Установено е, че в заведението няма охрана, камерите не работят, а работното време е от 4:00 до 07:30 ч.

И жертвата, и извършителят са с чисто съдебно минало. Стрелецът е избягал, но след това той сам се е предал в полицията, но е отказал да съдейства. Задържаният 47-годишен мъж е влязъл в клуба със законно притежаван пистолет. 

„Не е имало охрана. В хода на разследването беше установено, че камерите не работят“, разкрива ст. комисар Петър Коцин, директор на ОД на МВР.

Мотивите се изясняват. А Димитър Стоянов, кой живее над заведението, казва, че не е изненадан.

„Тука се събират най-различни хора, страшно, викове, тропане, силна  музика, кървави разправии отпред“, разказва Димитър.

Тормозът е от 25 години, но мерки не се взимали. Властите игнорирали и събраната протестна подписка.

„Един кмет беше казал: „Ми като ви е шумно, слезнете долу и вие се веселете“, допълва местна жена.

По телефона управителката заяви, че няма възможност да разговаря с екипа на bTV.

Общината отказа коментар, но казаха, че според последната заповед заведението е с денонощно работно време, но трябва да пази тишина след 23:00 ч.

Окръжният прокурор на Видин Ваня Ненкова  гарантира, че мерки ще се предприемат до месец

Снимка: btvnovinite.bg

„За да са спокойни живущите, жителите на града, защото наистина през години е имало преписки“, казва Ненкова.

Потърпевшите настояват и за законови промени - да се забрани съществуването на подобни обекти в жилищни сгради.