Започват снимките на най-новия български игрален филм ''Голата истина за група ''Жигули'' с режисьор Виктор Божинов. Премиерата се очаква да бъде през 2021 г., а продукцията ще бъде разпространявана от bTV Studios.

Повече от три десетилетия по-късно рок група от 80-те опитва да се събере отново за едно специално изпълнение. Следват много забавни моменти и вълнуващи диалози, разказани в музикалната комедия "Голата истина за група ''Жигули''.

„Една открита история, една ведра история за това в какво се превърнаха нашите мечти, и това, че човек не трябва да се отказва. И всичко това на фона на музиката, което всъщност е може би най-великото изкуство.“ Така описа проекта режисьорът Виктор Божинов.

Във филма участват едни от най-обичаните български актьори. Сред тях са Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев - Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас. Оператор на ''Голата истина за група ''Жигули'' е Антон Бакарски.

Двама от актьорите споделиха вълненията си от снимачния процес и впечатления за новия филмов формат.

„Аз досега, нали, никога не съм работил, не съм правил музикален филм. И той с всичко е различен от всичките останали неща, които сме виждали до този момент. Работи се с музика много. Филмът е много забавен, доста, как да кажа, напрегнат“, сподели Михаил Билалов.

Лилия Маравиля пък разказа, че снимките са „изключително забавни“ заради разбрания и интересен актьорски състав. 

„Мисля, че публиката ще бъде приятно изненадана от събраната компания. Изключително талантливи и добри актьори“, допълни тя.

Снимките ще продължат до края на август, а зрителите имат възможност да участват в една от най-важните сцени - на 6 август вечерта на Морската гара в Бургас.