Започва ремонт на столичния булевард "Дондуков". Първата част обхваща диапазона между ул. "Кракра" и моста "Чавдар".

Движението е организирано така, че лентите стават две, но това не предизвиква безпокойства у шофьорите. Те намаляват скоростта, но до тапи и задръствания не се стига.

Зам.-кметът на София Евгени Крусев съобщи за bTV, че от днес започва подмяната на канализаията в участъка на бул. "Дондуков" от моста "Чавдар" до ул. "Кракра".

Инвестицията е за близо 600 000 лв. и ще бъдат подменени както от северната, така и от южната страна канализационните тръби, обясни Крусев. Ремонтът на булеварда след това продължава в посока към Министерския съвет, допълни той.

Зам.-кметът съобщи, че сегашният етап ще приключи на 30 май, а от 1 юни започва ремонтът на отсечката от ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски", където се включва цялостна реконструкция на булеварда с нови трамвайни релси, нови тротоари, пътни платна.

„Там ще се подмени абсолютно всичко и продължаваме на етапи в посока към ул. "Раковска", след това посока Ларгото, така че да затрудним минимално гражданите, съответно да съкратим максимално сроковете, така че наистина неудоблството, което ще причиним да бъде минимално”.