15-годишно момче колабира след употребата на райски газ в комбинация с алкохол в Правец.

Вчера вечерта синът на Елица Йорданова излиза с приятели, за да се разходи. Малко преди вечерния му час, детето спира да вдига телефона си.

„В 2 без 20 телефона вдигна дежурната в Спешна помощ и ни обясни в какво състояние е той. Отидохме в спешното и го заварихме като парцалена кукла. Неадекватен, повръщащ, размахващ неконтролируемо ръце и крака. Това е гледка, която на никой не пожелавам, защото то изглежда страшно“, каза пред bTV майката на момчето.

От Правец детето е транспортирано с линейка до токсикологията в „Пирогов“, където установяват голямо количество алкохол в кръвта. Негови приятели разказват, че до това състояние момчето е стигнало след употреба на алкохол и райски газ в местно заведение.

Управителят на заведението отрича момчето да е употребявало алкохол и райски газ в заведението му

„Видях едно дете отвън пред заведението. беше полузаспало. Може би е пийнало алкохол. Къде е пило, не знам. Със сигурност не е купило алкохол и райски газ при нас“, твърди той.

Детето е влязло в дискотеката с фалшива декларация. В телефонен разговор кметът на града Румен Гунински заяви, че не знае дали в заведението се употребява райски газ. По думите му собственик на дискотеката е жената, с която живее, а управител – синът му.

Кметът на община Правец отказа да разговаря с екипа ни на живо. Негов служител заяви, че в общината не е постъпвал сигнал за инцидента.

Полицията проверява случая, ще бъдат иззети и камерите в дискотеката. Оттам казват, че трябва да съставят акт на майката на момчето, защото законът го изисква.