От днес започва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които ще бъдат обновени поетапно.

Участъкът, който ще се ремонтира, е от 156-и км след пътен възел „Белозем“ до 168-и км преди пътен възел „Оризово“.

По време на строителните дейности трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като скоростта на движение ще е до 70 км/ч.

От днес работата стартира с поставяне на необходимата сигнализация и пътни знаци за въвеждане на временната организация на движение в 12-километровия участък, за да може от утре на обекта да започне същинската строителна дейност, информират от АПИ.

Заради ремонтните работи ще бъде затворена връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в платното за Бургас към третокласния път Оризово – Плодовитово – Първомай.

Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път.

Дейностите в 12-километровата отсечка включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

„Говори се за прогнозна стойност на ремонта от 89 милиона лева, като това са актуални пазарни цени към момента. Преди 15 години, когато е строен участъкът, цените са били съвсем различни“, каза Даниел Иваничков от АПИ.

Гаранцията на всеки един ремонт е две години съгласно закона.

Предвижда се ремонтът на 12-те км да приключи в края на октомври - началото на ноември. Ако времето позволи, след това строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия участък от Оризово до Стара Загора. Когато завърши ремонтът на платното за Бургас, през следващата година ще се ремонтира и платното за София.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!