От днес започна ремонт на бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и Телевизионната кула в столицата. Това съобщи зам.-кметът на Столична община Любомир Христов.

Ще се ремонтира и кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - "Драган Цанков"- "Граф Игнатиев" при Перловската река. Реконструкцията трябва да приключи в края на ноември едновременно с приключване на изграждането на кръстовището на две нива при Телевизионната кула. Ще се подменят настилките и ще се изградят нови пътни платна, тротоари, улично осветление и отводняване. След края на ремонта вече този участък от ще е от четири платна.

Разширението и реконструкцията на бул. "Драган Цанков" се прави със спестени около 2,5 млн. лева от парите за кръстовището при Телевизионната кула, които пък общо са 26 млн. лева” обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Предстои да започнат тръжните процедури за избор на изпълнител, който да извърши ремонт на частта от "Цариградско шосе" откъм АМ "Тракия", за да може в началото на следващия строителен сезон да се започне работа.