Нов ремонт започна днес в София. Реконструкция по бул. „България“ в участъка от  ул. „Тодор Каблешков“ до Околовръстния път.

Още два участъка по натовареният булевард „България“ са в ремонт. Днес приключи реконструкцията в участъка между Околовръстния път и улица „Пушкин“. Продължава и работата между Тодор Каблешков и Гоце Делчев.

Километрични задръствания образували се заради ремонтите на булевард България изнервяха шофьорите през целия ден.

Новата организация на движението обърка някои шофьори, които се опитваха да влязат в участъка, който от днес е затворен.

Заместник-кметът по транспорта Кристиан Кръстев обясни, че докато текат ремонтите по булеварда е добре шофьорите да избират алтернативни маршрути:

„От западната страна на бул. „България“ препоръчвам „Цар Борис“ 3, както и вътрешнокварталната инфраструктура, а от източната страна - да се спускат по „Черни връх“ който знаете, че е реновиран, както и по Хенрих Ибсен“, заяви Кристиан Кръстев.

Шофьорите попаднали в тапата са скептични за качеството на ремонтите:

До края на следващата седмица се очаква да приключи обновяването на „България“ между булевардите „Каблешков“ и „Гоце Делчев“. Участъкът, който от днес се ремонтира, трябва да е готов до 13 август.

Заради ремонтите на „България“ трафикът и по другите големи булеварди в района, като „Гоце Делчев“ в посока Красно село например също е доста затруднен.