Агенцията по заетостта стартира процедура за кандидатстване на работодатели за изплащане на средства за запазване на заетостта на служителите си по мярката „60/40“.

С това започва третият етап от подкрепата, която отново е в размер на 60% от осигурителния доход на служителите, но вече за месец август и ще се предоставя за период до три месеца, считано от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта.

Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него. 

При този трети етап от подкрепата по мярката „60/40“ заявлението и документите за изплащане на средства трябва да се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването им.

Документите могат да се подават по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответното Бюро по труда.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!