Започва изплащането на отстъпката от 25 стотинки на литър гориво. Готови ли са бензиностанциите и каква част от тях ще предлагат услугата?

Във верига бензиностанции в Стара Загора от средата на седмицата тече информационна кампания за отстъпката. Всеки клиент получава напечатани правилата за получаване на компенсацията.

„Може би в първите часове след полунощ ще има леки сътресения за персонала, въпреки че е обучен, но предполагам бързо ще влезнат в крак и ще се случва лесно“, казва управителят Стоил Петков.

Александър Милков зарежда за 40 лева. „Зная и го чакам с нетърпение, защото аз съм пенсионер и за мен тези 25 ст. са помощ. И днес ще заредя колкото да изкарам за днес и утре ще заредя с отстъпката“, казва той.

Малките бензионостанции сами ще решават дали да предлагат мярката, така че преди да заредите, е важно дали обекта предлага отстъпката.

Обмисля се бензиностанциите, които предлагат отстъпката, да бъдат обозначени със стикер. „Можем да кажем, че вече сме готови да предлагаме отстъпката, остават някои малки неясноти по отношение на тълкуванието от страна на МФ за някои категории автомобили, но мисля, че вече сме готови“, каза Светослав Бенчев.

Парите към бензиностанците ще се връщат 5 дни след подаване на данъчна декларация.