През следващите часове в северозападните райони температрите ще се понижат. Дневните стойности там ще бъдат малко над нулата.
В Югоизточна България и днес все още ще остане топло, със стойности до към 16 - 17 градуса.

Вятърът ще се усили. През втората половина на деня дъжд ще вали на много места в страната. Привечер валежите ще се усилят. През нощта дъждът ще започне да преминава в сняг, най-напред в северозападната половина на страната.

Днес понижението на температурите само ще започне. Утре ни очакват зимни стойности. Максималните температури утре ще бъдат между 1 и 6 градуса в по-голямата част от страната.

Снимка: НИМХ - БАН

Утре, предимно сняг, ще вали на много места в страната. Очакванията са при тази обстановка да се образува и снежна покривка.

Снимка: НИМХ - БАН

Утре през втората половина на деня снегът в северозападната половина на страната ще отслабва и ще спира, в югоизточните райони все още ще продължи. В югоизточната половина на Бълграия и утре и  в събота ще бъде ветровито.
Снимка: НИМХ - БАН

В събота облаците ще започнат да намаляват. В неделя и дневните температури ще тръгнат нагоре. Сутрин ще бъде студено, с температури доста под нулата.