Бургаският окръжен съд даде ход на делото за жестоко убийство на бургаската учителка по литература Рада Гешева. Пред съда днес се изправи синът ѝ Георги Генджев, който е обвинен за престъплението, предаде БГНЕС.

64-годишната учителка е била намушкана повече от 65 пъти. Тя беше открита мъртва в дома си през януари тази година, разкри наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев.

По думите му изготвената експертизата е доказала вменяемостта на задържания за убийството Георги Генджов. По време на следствието стана известно, че той е лежал девет пъти в психиатрия и е диагностициран с шизофрения, която се е отключила след системна употреба на марихуана.

Генджов беше приведен в съдебната зала с белезници. Пред съдебния състав той повтори няколко пъти „300 000 обезщетение“, а след това попита: „Невинен ли съм? Ще лежа ли в затвора?“.

Защитникът му - адвокат Ваня Радиева, посочи, че младият мъж е имал дългогодишен конфликт с майка си, която е искала да го лекува в психиатрична клиника. Двамата често стигали до словесни сблъсъци, тъй като 25-годишният Георги отказвал да пие лекарствата си.

Пред защитника си той е заявил, че не помни нищо от случилото се в деня на убийството, но е признал вината си.

Съдебната власт е назначила девет вещи лица по делото. Призовани са и петима свидетели, сред които са бащата на Георги Генджов и неговата баба. Бургазлията е с повдигнато обвинение за извършено убийство по особено жесток начин.

По време на днешното заседание стана известно, че през годините родителите на обвиняемия са подавали няколко сигнала за домашно насилие, но впоследствие те са били оттегляни.

Георги Генджов сам е съобщил за убийството в полицията. Ден след трагедията криминалисти посочиха, че той е имал психически проблеми вследствие на прекомерната употреба на високорискови наркотици. Най-вероятно и параноидна шизофрения заради системната употреба на марихуана.

Следващото заседание ще се проведе на 6 август.