Липса на опит при изпълнение на такива големи проекти – така в ефира на bTV Radio зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов обясни проблемите с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. По думите му в момента се прави сериозен анализ, за да може в бъдеще да се избегнат такива сериозни проблеми.

В началото на седмицата столичният кмет Йорданка Фандъкова наложи нова глоба –този път в размер на 280 хил.лв на „Джи Пи груп” заради поредни проблеми с ремонта на Графа. Причината беше надигане на релсовия път. С тази глоба санкцията, наложена на фирмата, надхвърля 400 хил.лв.

Барбалов увери, че ако се наложи, ще бъдат налагани още глоби. В момента всички се стараят максимално да реагират и да отстранят конкретният случай, допълни зам.-кметът. Гаранцията на ремонта на Графа е 8 години. 

„Не бих казал, че фирмата или конкретен човек е сбъркал, мисля, че дългият цикъл води до този резултат”, каза още зам.-кметът и допълни: „Мисля, че сме си научили урока и много добре вече имаме усещане за това как трябва да бъдат подготвяни и изпълнявани проектите”. 

По повод дупката, която се появи вчера на пътното платно до Столичната опера Барбалов обясни, че става авария на Софийска вода. Очаква се днес всичко да бъде оправено и движението да бъде възстановено.