Полицията в Пловдив разкри и задържа извършителите на крупна кражба в размер на близо 25 000 лева от голяма търговска верига в Пловдив, съощиха от ОД на МВР. Крадците са установени и задържани на територията на Софийска област.

По данни на полицията кражбата е извършена рано сутринта на 5 май, сигналът за което е подаден на тел. 112. Съобщено е, че от оборота на хранителен магазин са отнети 25 000 лева. Сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект.

В рамките на разследването е установено, че крадците са напуснали Пловдив. В издирването им са се включили служители на ГД "НП" и ОД на МВР София и в рамките на няколко часа извършителите на престъплението са задържани в Долна Баня.

В полицейския арест са отведени трима мъже - 20 годишният Николай Т.- бивш работник в търговския обект, който е извършител на деянието, и съучастникът му Стефан А., който е на същата възраст. И двамата мъже нямат предишни криминални прояви.

Задържан е и помощник - управителят на търговската верига Иван Т., който е подпомогнал извършителите на престъплението. Мъжът е на 22 години и е от Стара Загора.

Пред униформените служители тримата мъже са признали вината си, а в хода на извършените претърсвания в домовете на тримата са открити и иззети по- голяма част от откраднатите пари.