Неутрализираха канал за трафик на наркотици, преминавал транзитно през България. Това се е случило при съвместна операция на служители от ГДБОП, ОДМВР-Пловдив и ДАНС. Спецоперацията е реализирана след активно разследване по сигнал за лекотоварен автомобил, който ще транспортира стоката по АМ „Тракия“.

В рамките на проведените действия било установено, че наркотикът е „тръгнал“ от Западна Европа с крайната точка -  Турция.

След установяване на превозното средство, което се е движело по магистралата, то било спряно за проверка в района на 125 км на аутобана - посока Бургас. Шофьорът е 47-годишен македонец, осъждан за контрабанда. При последвалото претърсване на автомобила екипите са открили общо 24 кашона, пълни с пакети, съдържащи марихуана. Иззетото наркотично вещество надхвърля 130 кг.

Арестуван е и 43-годишен от Враца, с постоянна адресна регистрация в  столицата. Извършено е претърсване на дома му и на тир по информация, че именно от него стоката е била натоварена в лекотоварния автомобил.

Двамата мъже са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив.  Предстои повдигането на обвинения на две лица.