Жената, която снощи беше залята с киселина, е в много тежко състояние. 36-годишната Ажда Ибрахимова е настанена в "Пирогов" с 24% изгаряния. Полицията издирва извършителя.

Нападателят издебнал Ажда Ибрахимова на един от най-оживените столични булеварди – „Александър Стамболийски”. Останал скрит до кофите за боклук и я изчакал да паркира пред блока си. Донесъл киселината в стъклено шише, разказва свидетелят Георги.

Не успял да проследи нападателя. Останал до пострадалата жена в опит да й помогне.

„Това, което тя каза е, че гори, че й гори лицето и очите. И то си личеше, че имаше пушек, който се вдига. Дори съседите започнаха да кашлят и да сълзят. Не знам на нея какво й е било, не искам и да си представя, това е изключително долен акт”, коментира Георги.

В сладкарския цех, чиито собственици са Ажда и съпругът й, нямат обяснение за нападението.

Съседите описват Ажда и съпруга й като добри и внимателни хора, които развили бизнеса си от нулата.

„Две са версиите, по които работим – проверяваме личен мотив ли има или бизнес, но бизнесът е такъв, че няма как той да е причината”, каза Валентин Радев.

Засега пострадалата не е разпитвана. Разследващите се надяват, че тя ще може да опише нападателя.

В момента жената не е контактна. Тепърва предстои вторична оценка, за да се изясни кога ще бъде оперирана, каза пред bTV Мая Aргирова, началник на Kлиниката по изгаряния. Пострадалата ще влезе в операционната след стабилизиране на показателите ѝ и след допълнителни консултации.

Хора, работещи в цеха на Ажда, споделиха пред bTV, че през последните дни тя не е била притеснена.

Предстои да се изясни и каква точно е течността, с която е залята жената.