В Университета по библиотекознание и информационни технологии две зали бяха кръстени на имената на едни от най-видните учени, имали кариера в университета.

Академичният съвет на УНИБИТ кръсти една от своите зали на проф. Драгомир Паргов, който е бил първият декан на факултета на модерното висше училище по библиотекознание, днес УниБИТ.  Другата зала е кръстена на проф. акад. Благовест Сендов – един от световнопризнатите съвременни учени.

Учене в пандемия

За връщането на студентите обратно в залите председателят на общото събрание на УниБИТ и директор на института по информация и сигурност - Проф. Стоян Денчев, заяви: „Почти всеки ден водим разговори за това как и кога да започнем да учим. Явно не се приема добре тезата да учат само тези, които имат зелени сертификати, тъй като те са по-малко т половината. Ще чакаме по-благоприятна обстановка, за да поканим студентите да учим. Сега не е подходящо да ги поканим, тъй като до Коледа има 15-20 дни.”

Проф. Денчев съобщи, че съществува вероятност вторият семестър да започне присъствено още от самото начало.

Снимка: bTV

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Присъстваха представители на БАН, председателят на съюза на математиците в България, директора към института по отбраната към Министерството на отбраната, както и близки на почетените личности.