В сряда, 29 март, от 8:00 ч. до 9:00 ч. по bTV за първи път ще се проведе отборен дебат на живо в телевизионен ефир. Заключителният политически сблъсък ще бъде между участници от двете коалиции, които според социологическите проучвания се борят за първото място -  „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ – СДС.

Дебатът ще бъде в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“ с водещ Златимир Йочев. Дни преди предсрочните парламентарни избори на 2 април по трима представители на двете формации ще сблъскат идеите си в три тематични кръга:

  • финанси, инфлация, бюджет и икономически мерки
  • войната в Украйна и енергийната криза
  • социални и здравни политики, заявки за коалиционно управление и съставяне на редовен кабинет, основни приоритети в програмите.

Участници в дебата ще бъдат Томислав Дончев, Делян Добрев и Десислава Атанасова от страна на ГЕРБ - СДС и Лена Бориславова, Георги Ганев и Искрен Арабаджиев от страна на ПП-ДБ.

Снимка: Редакторски екип

Според регламента, ще има индивидуални въпроси към всеки отбор, последвани с дискусия с реплики и дуплики между участниците и в края на всеки кръг – задаване на неудобен въпрос по темата към опонентите. Двата отбора ще имат възможност за заключителни обръщения в рамките на една минута. По време на едночасовото предаване ще бъдат представени и акценти от програмите на партиите с техните решения на основните кризи.  

Снимка: Редакторски екип

Участниците  в дебата ще имат възможност да представят своите идеи и решения, с които се борят за първото място в предизборната надпревара, да защитят посланията и аргументите си на широката аудитория и да убедят зрителите на bTV кои експерти са по-подготвени да решат проблемите в България.

Всичко за кампанията „Парламент 49. Време за избор“  може да следите на сайта btvnovinite.bg, в ефира на bTV Радио, както и на всички bTV платформи.