Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°.

И утре ще бъде предимно слънчево. В часовете привечер над Западна България облачността ще се увеличи. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен, от изток-североизток.

В четвъртък от запад-югозапад облачността ще продължи да се увеличава, по-плътна над планините в Югозападна България, където е възможно да превали. Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне. Температурите ще останат без съществена промяна.

В петък, с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места, главно в Западна и Централна България ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, ще се усили и ще нахлува хладен въздух. В събота облачността над Западна България бързо ще намалее до слънчево, на изток през по-голямата част от деня ще остане със значителна облачност, почти без валежи; до вечерта и там облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са с 5°-8° по-ниски в сравнение с предишните дни, минималните също ще се понижат. В неделя ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е още малко по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат.

През новата седмица сутрините ще останат сравнително хладни, но дневните температури ще се повишат още малко и средноденонощните ще бъдат около и над обичайните. Вероятност за превалявания има в периода 23-26 септември.

Условия за краткотраен дъжд има и в самия край на месеца, когато и температурите вече ще са есенни.

Астрономическата есен настъпва на 22 септември в 16 ч. и 31 мин.