В следобедните  часове  облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 21° и 26°. По Черноморието ще остане  предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат от 22° до 25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде слабо. 

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд предимно значителна,  по билата ще е мъгливо. Почти без валежи. Ще духа умерен, по билата и временно силен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 6°.

 

През нощта над цялата страна ще се заоблачи и на отделни места в западните райони ще приръми. Минимални температури между 11° и 16°. Утре ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Ще се появи и усили вятърът от изток-североизток, в Дунавската равнина и източните райони -до умерен. Максимални температури -между 20° и 25°. 
През следващата седмица ще преобладава облачно време. Вятърът ще остане от изток-североизток, умерен и в отделни дни, главно в източните райони и Дунавската равнина, временно до силен. На повече места ще са валежите във вторник, като по-съществени ще са  през деня в отделни райони на Източна България, а привечер и в Родопската област. През останалите дни от седмицата валежите ще са предимно слаби и само на отделни места. Със североизточният вятър  дневните температури бавно ще се понижават.