Днес студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България. Преди обяд, над по-голямата част от страната, облачността ще е значителна и ще има краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици.

Над Западна България облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен, в Северна България – временно силен западен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

 

По Черноморието ще е предимно облачно. С преминаването на студения атмосферен фронт, ще има краткотрайни, но интезнивни валежи и гръмотевична дейност. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. Южният вятър ще се ориентира от запад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

 

В планините облачността ще значителна и ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над около 2000 метра – от сняг. Главно в Родопите ще има и гръмотевична дейност. След пладне валежите в повечето райони ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, по билата – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

 

През следващите дни ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност. На отделни места ще има и краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в Източна България и планинските райони.

В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, но ще отслабне – вече ще е предимно умерен, по-добре изразен в Дунавската равнина и в източните райони. Температурите ще бъдат близки до обичайните за средата на март.

В петък и събота – югозападен вятър и затопляне. Вероятността за валежи е сравнително малка. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, по-значителна през първия ден.

В събота и през нощта срещу неделя вятърът от югозапад ще се усили и температурите отново ще са по-високи от обичайните. В неделя нараства вероятността за валежи, ще има и гръмотевична дейност. Ще започне понижение на температурите.