„Назначена е съдебномедицинска експертиза. Съгласно заключението на съдебния медик причината за смъртта и на двете жертви, намерени на място, е баротравма, тоест починали са от взрива“.

Това обяви на брифинг окръжният прокурор на София-област Наталия Николова във връзка с взривовете в складове за пиротехника край Елин Пелин на 25 юли.

„Разследваме всички възможни версии. Пожаротехническата експертиза ще бъде назначена, след като огледаме цялото място и всички щети, които са нанесени“, уточни Николова.

В хода на разследването до момента са разпитани 8 свидетели и днес предстои да бъдат разпитани още.

„Основно ще се разпитат пожарникарите, които са помогнали на пострадалите лица, които починаха в „Пирогов“, уточни Николова.

 

Чрез ДНК експертиза ще бъдат идентифицирани двете тела, които бяха открити в складовете. Предполага се, че едното е на 22-годишния син на собственика на складовете.

Днес собственикът на складовете край Елин Пелин Тодор Попов написа пост в социалните мрежи, че единият от загиналите е синът му.

„Днес още едно ангелче стана звездичка и грейна на небето! Обичаме те безкрайно“ - споделя бащата.

Относно версиите за случилото се - към този момент нито една от тях не се изключва. 

Общо 4 са жертвите след взривовете. Двама души загинаха в „Пирогов“ – 48-годишният Петър Шишков и 20-годишната му дъщеря Кристина Шишкова, а други двама са открити при огледа в склада.

Започнаха и огледите в изгорелите складове, но се чака взривовете да приключат, за да бъдат обследвани всички опожарени територии. 

Направен е оглед на малка част от местопроизшествието – на 1/8, обяви следовател Иван Делчев.