Четирима души са с опасност за живота след тежката катастрофа край Панчарево през изминалата нощ. Трима от тях са на възраст между 14 и 18 години. По информация на bTV загиналият 33-годишен шофьор, причинил инцидента, е имал десетки нарушения на пътя.

Във фаталната вечер с него в колата пътува и младо момиче. Той губи контрол по време на десен завой, влиза в насрещното и се блъска в друг автомобил. В тях се удря и трета кола.

Полиция и шест линейки пристигат на място. Шофьорът, причинил катастрофата загива.  Пострадалите са откарани в три различни столични болници.  В УМБАЛ „Света Анна“ през нощта дойде и служебният здравен министър.

Именно настанените в Света Анна са най-тежко пострадалите при инцидента, разясни тази сутрин изпълнителният директор на болницата.

„В болницата са докарани три момичета. На 18, 16 и 14 години. Те са с тежки съчетани травми“, обясни д-р Славчо Близнаков.

16-годишното момиче e в крайно тежко състояние с травма на гърдите, корема, фрактури на бедрата.

В „Пирогов“ към този момент има двама хоспитализирани.  Момче на 16 без опасност за живота и 29-годишна жена, която е в реанимация.

„В много тежко състояние  е 29-годишна млада жена, която е с комбинирана поли фрактура и със счупване на долен крайник“, заяви д-р Валентин Димитров.

18-годишно момче с опасност за живота е в ИСУЛ.

По информация на bTV 33-годишният шофьор, причинил катастрофата, има десетки нарушения на пътя, като  два пъти е хващан да  шофира след употребата на алкохол. Във вчерашната фатална вечер той и спътницата му са се прибирали от празненство в ресторант, който се намира близо до мястото на инцидента.

“Eдинствената информация която имам,  не мога да гарантирам за пълна достоверност, че има данни за това, че е употребил сериозни количества алкохол“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Мъжът има и глоби за превишена скорост. Според Диана Русинова от Института за пътна безопасност, която час след катастрофата, отива на място, и сега има данни за неразумно шофиране.

„Става дума за превишена скорост. Един от километражите на автомобил показваше 90 км в час. Там ограничението е 50 км в час“, каза тя.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването е възложено на Софийска градска прокуратура, откъдето съобщиха, че вече са разпитани свидетели и са назначени експертизи.