Загадъчни летящи обекти стреснаха жителите на плевенското село Комарево в нощта на 23 юли. Няколко души забелязват светещи обекти в небето.

От оригиналните кадри, които те успяват да заснемат с мобилен телефон, летящият обект остава неидентифициран. Екип на bTV обаче успях да подобрикачеството на видеото, за да се види по-ясно как един от обектите излита от земята, преминава пред ярката Луна и продължава нагоре.

Свидетели на явлението са семейството на Марияна Пападимитриу и съседи от селото.

„Замислих се каква е тази технология. Виждаше се една такава малка светлина като слънце. Към 12:14 часа беше. Започна да се движи насам, но светлината не загасва,” разказа Марияна, която подсетила съседа Цецо Генчев да снима, защото нейната камера била повредена.

„Да ви кажа честно чувал съм обаче не съм вярвал. Обаче сега се убедих,” признава съседът Генчев.

Компютърна възстановка на събитията в село Комарево показва, че наблюдателите са на няколко километра от първият светещ обект, който лети хоризонтално, а после плавно се издига в небето. След това забелязват още една ярка точка, излитаща се от земята. Точката лети вертикално и минава пред Луната.

Юни и юли се оказаха горещи месеци за набюдения на НЛО. В Съединените щати светещ обект, подобен на този в село Комарево, беше наблюдаван от многохилядната публика на рок-концерт. Пътник в самолет на „Юнайтед Еърлайнс" забелязва и снима летящ успоредно с него ярък обект, който не прилича на познатите летателни апарати.