Обвиненият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник е вменяем, съобщиха от прокуратурата. Съдебно-психиатрична експертиза, назначена по делото за смъртта на тийнейджърката, е установила, че единственият обвиняем Марио Любенов-Заека може да отговаря за действията си.

От прокуратурата очакват разследването за убийството да приключи до края на годината и тогава ще бъде внесен обвинителен акт.

Това е втората психиатричната експертиза, направена на Марио Любенов. Първата бе по дело за фалшиви пари, по което той вече получи присъда от 5 г. затвор. Тогава специалисти от столичната клиника "Св. Наум" установиха също, че Любенов е вменяем.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година. Тялото на състезателката по таекуондо бе открито на 12 януари. Единият от заподозрените извършители Стойчо Стоев - Чочо се самоуби. Преди да се застреля в присъствието на антимафиоти той обаче издаде съучастника си Марио Любенов.

Двамата отвлекли Мирослава, защото искали солиден откуп от приятеля на сестра й. Според разказа на Стойчо Стоев те я удушили с метално въже, а после я заровили край Перник, защото нямали пари да я държат като заложник.