В помощ на медиците и техните близки под карантина – 60 пакета с продукти от първа необходимост потеглиха към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ гр. Ловеч, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ гр. Габрово и столичната УМБАЛ „Александровска“.

Снимка: btvnovinite.bg

Стоките са осигурени чрез инициативата „Заедно ще се справим“, която е организирана от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“.  В инициативата са се включили и много доброволци, които лично ще доставят  пакетите до адресите на поставените под карантина, които са затруднени сами да набавят най-необходимото.

„Надяваме се, че чрез този малък жест, ще ви помогнем да преминете през трудния период, който е изпитание за цялото ни общество, и най-вече за всички на първа линия в борбата с  COVID-19 – лекарите, медицинските сестри, санитарите и всички останали медицински работници“, каза д-р Иван Маджаров, председател на Български лекарски съюз.

Снимка: btvnovinite.bg

Кампанията „Заедно ще се справим“ продължава. В централата на БЛС се подават заявки от болниците в страната и ежедневно доброволци ще доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки. Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се.

Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО: 

Банка: Уникредит Булбанк

IВАN: BG95UNCR70001523206626

BIC: UNCRBGSF

Основание: Дарение КОВИД 19

Информация за кампанията можете да намерите на сайта на Български лекарски съюз.