Задръствания от камиони, които чакат да преминат граничния пункт „Дунав мост“, и леки автомобили в посока към града, блокираха тази сутрин пътя Русе-Силистра. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона. 

Снимка: Емил Димитров

Наложи се екипи на „Пътна полиция“ да отбиват движението от град Мартен към Русе през село Николово.

Снимка: Емил Димитров

До тапи се стигна заради големия трафик на тежкотоварни автомобили, които са двойно повече от обичайното. Още от 4 ч. сутринта полицията е започнала да ги спира на Бяла, за да не получава струпване в района на моста, и да ги пропуска на порции към Русе.

Снимка: Емил Димитров

Опашката към граничния пункт тази сутрин беше над 10 км, а само вчера са преминали 2500 камиона. Причините са облекчените мерки за преминаване на границите и ремонтът на международния път Е-79 край Мездра, поради което шофьорите, вместо да минат през „Дунав мост 2“ при Видин, предпочитат да ползват Русе-Гюргево.

Снимка: Емил Димитров

Полицията е включила още пет допълнителни екипа за регулиране на движението, съдействие ще окажат и служители на ДАИ. Предстои да се въведе днес организация за използването на създадения буферен паркинг по международния бул.“България“, за да се разтовари пътя Русе - Силистра.