Задочният спор за аферата по разследването на строежа на магистрала Хемус продължава. Главния прокурор и вътрешният министър влязоха в диалог през медиите в Народното събрание.

Главният прокурор Иван Гешев изрази надежда да работи в синхрон с ръководство на МВР. Според него, никой от обвинението не се е опитвал да забави разследването за автомагистрала „Хемус“. По думите му, единственият, който може да го направи е разследващият полицай.

„Много ясно трябва да се каже: проблемът е, че прокуратурата спазва законите. Ние няма да допуснем отделни магистрати вероятно да извършат престъпление срещу правосъдието. Това е бил натискът. Чуйте колегата от градска прокуратура, той го обясни - от наблюдаващите прокурори са изисквани незаконни действия, тоест да бъде смачкано делото, да бъде освободен обвиняемият и да  бъде разрешено да пътува в чужбина“, коментира Гешев.

Според новоизбрания стар вътрешен министър Бойко Рашков, прокуратурата сключва споразумения по доста дела у нас и това не е забранено. „Много е жалко, че нашата прокуратура отново стопира едно разследване“, каза той.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството от ГЕРБ Николай Нанков обясни, че досега държавата е била добър стопанин и не е допуснала кражба на нито един лев по строителството.

Антимафиотите отказаха коментар. Мярката за неотклонение на обвиняемия по случая ще се гледа в четвъртък. Досега никой не е отговори на въпроса къде са 54 милиона лева и кой е крайният получател.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!