Задържаните вчера столични полицаи на ръководни постове се опитали да присвоят огромна парична сума от жена. Това разкриха от прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР.

Зам.-началникът на Трето РУ и шеф на сектор в СДВР опитали да присвоят голяма тото печалба. Двамата са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за 72 часа.

В края на януари Нелия Георгиева става жертва на джебчии в трамвай. Жената веднага подава жалба в столичното трето районно управление. В откраднатия портфейл нямало голяма сума пари, но имало печеливш фиш от тотото.

Фишът бил на стойност близо 12 000 лв. и тепърва трябвало да бъде изплатен.

„Подадената жалба за кражбата била докладвана лично на зам.-началника на Трето РУП, който нарушавайки служебните си задържения, я изпратил на колега – началник на сектор в СДВР.Интересното е, че в спортния тотализатор постъпило писмо от началник сектор в СДВР, с което било изпратено запитване кое е печелившето лице и каква е печалбата, като в писмото изрично било указано цялата кореспонденция да се води само и единствено с него, и то на ръка“, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Според разследващите било установено категорично, че зам.-шефът на районното управление депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка, за да получи печалбата.

От полицията разпространиха кадри от акцията вчера:

„Същият си е позволил да дава нареждания на свои подчинени служители, които да подписват съставени от него документи във връзка с тази преписка. Дамата, която е депозирала сигнала, е възрастна жена, която е с недобро финансово състояние и сама се грижи за малко дете“, уточни Стефан Банков, директор на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР.

От прокуратурата проверяват дали задържаните стоят и зад други длъжностни престъпления.