Двамата задържани полицаи, обвинени във вземане на подкуп, остават в ареста. Това реши Окръжният съд в Благоевград. Мярката не е окончателна и може да бъде обжалвана в Софийския апелативен съд.

Служителите на реда са обвинени от шофьори в района на Благоевград. Разследването е на отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и прокуратурата.

На 17 ноември командированите в Благоевградския регион полицаи за борба с корупцията поискали три пъти подкуп и взели част от сумата, стана ясно в съда.

Двамата спрели първо товарен автомобил. Единият от тях поискал от шофьора 500 лева заради документ с изтекъл срок. Според втория полицай имало и несъответствие с дървесината, която шофьорът е превозвал. Затова повикали на място шефа на фирмата превозвач.

„Единият от двамата полицаи казал на водача на товарния автомобил „Хайде сега да оправим твоята глоба“, коментира наблюдаващият прокурор Ивайло Филипов.

От собственика на фирмата превозвач служителите на реда поискали 1500 лева, но мъжът отказал. Тогава единият от полицаите призовал да се срещнат по средата на сумата, но отново получил отказ.

Пет часа по-късно по пътя към София те поискали от друг шофьор още 500 лева, но водачът имал само 100. "Тогава полицаите реагирали с „не е достатъчно, вдигни мизата“", разказа още прокурорът.

Двамата стигнали дори до къщата на шофьора, за да вземат парите. Апелативният съд в София ще гледа мерките им следващия четвъртък.