Арестуваният за въоръжен грабеж на магазин в Елин Пелин е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-София да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжна прокуратура-София наблюдава досъдебно производство за въоръжения грабеж. Като обвиняем е привлечен Л. Г., на 37 г., от гр. София.

На 22 септември тази година около 23:20 ч. Л.Г. е влязъл в магазин в Елин Пелин. Насочил пистолет срещу служител в търговския обект – мъж на 20 г., и поискал да му даде оборота от деня. Обвиняемият отнел 1812 лева, два мобилни телефона и кутия цигари. След това той напуснал денонощния магазин и се придвижил до гр. София с лек автомобил.

Снимка: МВР

Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия и незабавно е започнато досъдебно производство. Автомобилът е намерен, иззети са и други веществени доказателства.

В хода на разследването извършителят е задържан на територията на гр. София. Установено е, че той е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Л.Г. е осъждан за престъпления против собствеността, за които е изтърпял наказания „лишаване от свобода“.