Скандал с финансов мотив вероятно стои зад убийството на 42-годишна жена от сина ѝ в София вчера. Това стана ясно на брифинг на полицията и прокуратурата след залавянето на 21-годишния мъж във влака за Русе тази нощ.

Градският прокурор на София Емилия Русинова посочи, че двамата са пристигнали в столицата на 16 април. „Целта е било настаняване на сина в клиника за лечение на наркомании”, уточни тя. Началникът на СДВР Георги Хаджиев допълни, че апартаментът, в който се настанили е бил на жена, която се запознала с майката в рамките на програма за лечение на деца със зависимости.

Синът е криминално проявен за хулиганство, грабежи и други провинения, последното от които е от преди дни – опит за грабеж на казино във Варна. Лекуван е в психиатрии.

Според свидетелски показания рано сутринта вчера е имало скандал между него и майка му. По-късно тя била намерена в жилището с множество удари по главата.

Хаджиев обясни, че СДВР веднага започнали работа с колегите си от Варна и Русе, като били разпитани близки на младия мъж и била следена неговата комуникация. Така и около 2:30 ч. тази нощ жандармерия го свалила от влака на гарата в Горна Оряховица.

Заподозреният за убийството беше арестуван в Горна Оряховица
Снимка: БГНЕС

Пред полицаите дал нелогични обяснения, „най-вероятно продиктувани от употребата на наркотични вещества”.

Работата по случая продължава.