Директорът на училището в село Ново Паничарево край Приморско е задържан заради блудство с непълнолетна ученичка. 14-годишното момиче заснело действията му с мобилен телефон, а родителите ѝ подали оплакване в полицията.

58-годишният мъж е задържан в понеделник по време на следобедните занимания на учениците. Според преподаватели, малко преди това е имало конфликт между него и майката на набедилата го ученичка. Всички в селото говорят за скандала, но повечето хора се съмняват, че е истина.

Според разследващите обаче случаят в училището не е единичен и има събрани достатъчно доказателства за задържането на директора.

Седмокласничката Радостина казва, че той я извикал в кабинета си. Сама решила да го снима, макар че призна, че я е посъветвала и нейна бивша учителка.

„Мога да ви кажа, че не съм единствената. Има още много други момичета”, заяви ученичката.

„Как няма да ме притеснява?! Става въпрос за детето ми, аз я пращам да учи, а не за глупост”, коментира майката на Радостина – Анка Христова. 

В училището не вярват на обвиненията срещу директора. 

„Доколкото го познавам, нищо не е станало според мен. Просто е малко артистка тази ученичка, държи се малко свободно и е възможно да е инсценирала това”, допуска преподавателката по химия Иванка Желева.

„Много хубав човек си е директорът. Тя е много палава, много лъже, въобще не става, много е разглезена”, каза и друга преподавателка в ОУ „Христо Ботев”.

Кметът на с. Ново Паничарево Яна Жекова подчерта, че директорът е на поста от около 20 г. и никога не е получаван сигнал за нещо подобно в училището.

В училището преподава и съпругата на директора – Руска Радева. Тя е в шок след случая. По думите ѝ и момичето, и родителите му са проблемни. Миналата година ученичката била наказана два пъти, но „ѝ дадохме шанс да не я преместим в друго училище“.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства за задържането на директора.

„В момента се разпитват в синя стая в присъствието на психолог още три други момичета, за които има информация, че директорът на училището е блудствал и с тях. Всички тези деца са непълнолетни и са ученички в училището“, каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров.

Записът категорично доказвал блудство.

Утре прокуратурата ще поиска постоянното задържане на мъжа.