Столичната полиция задържа крадци на автомобили. Те са с прякори Пуйката и Войника, съответно на 46 и 44 години. Двамата са познати на полицията като извършители на кражби, грабежи, обири, занимавали са се и с фалшиви пари. Двамата вече са осъждани.

Това съобщи пред журналисти началникът на сектор „Престъпления, свързани с МПС" в СДВР главен инспектор Николай Пелтеков.

Снимка: МВР

Снощи Пуйката и Войника извършили поредната си кражба. Проследени са от служители на реда и са арестувани около 2:40 часа в района на квартал „Левски“.

Минути преди това направили успешен опит да избягат. Установено е, че в помещение, стопанисвано от тях, има техника за кражба на автомобили. 

В рамките на последвалите процесуално-следствени действия в използваните от тях автомобили са намерени и иззети технически и заглушаващи устройства, ползвани в престъпната дейност.

Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

В последните месеци се наблюдава спад на кражбите на коли. От началото на година в София има проведени девет акции срещу крадците на коли. Задържани са 15 души, четирима от тях по два пъти.